Tilaisuuden esitysmateriaalit lisätty, katso esitykset/videot!
Erityisruokavaliotuote käsitteenä on poistunut. Maa- ja metsätalousministeriön asetus erityisruokavaliovalmisteista (121/2010) on kumottu kesän aikana.
Tule kuulemaan miten lainsäädäntö on muuttunut. Tuleeko muutoksia esim. pakkausmerkintöihin?
Erityisryhmille kohdennettavien tuotteiden valmistus vaatii erikoisosaamista ja huolellisuutta paitsi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien myös tuoteturvallisuuden suhteen. Toisaalta sama tarkkuus koskee minkä tahansa elintarvikkeen valmistusta. Kyseessä on tuotteita käyttävien kuluttajien terveys. Virheet tuotteissa voivat aiheuttaa allergikoille jopa hengenvaaran. Toisaalta myös erityisruokavalioita noudattavat toivovat monipuolisia tuotteita ruokavalioonsa. Miten varmistaa tuotteiden turvallinen valmistus, jakelu, käsittely sekä oikeanlainen ja selkokielinen tiedotus?
Päivän aikana käsitellään myös valmistukseen ja omavalvontaan liittyviä haasteita sekä laatujärjestelmien vaatimuksia sekä toisaalta niillä saavutettavia hyötyjä. Gluteeniton ja allergeeniton tunnuksien sisältöä avataan.
Esitysmateriaalit, ppt-tiedostot:
Anna Lemström, ERE-lainsäädäntö
Eeva-Liisa Lehto, Miten valmistaa turvallisia tuotteita
Niki Alanko, Allergiatunnus erityisruokavalioiden ja tuoteturvallisuuden näkökulmasta
Marjo Jokinen, Gluteenittoman tuotteen merkki
Esitykset videoituna: