LAINSÄÄDÄNTÖ JA TUOTETURVALLISUUS, ILTAPÄIVÄSEMINAARI TAMPEREELLA 6.10.

06.10.2016
Tapahtuma LAINSÄÄDÄNTÖ JA TUOTETURVALLISUUS, ILTAPÄIVÄSEMINAARI TAMPEREELLA 6.10.

Tilaisuuden esitysmateriaalit lisätty, katso esitykset/videot!

 

Erityisruokavaliotuote käsitteenä on poistunut. Maa- ja metsätalousministeriön asetus erityisruokavaliovalmisteista (121/2010) on kumottu kesän aikana.

Tule kuulemaan miten lainsäädäntö on muuttunut.  Tuleeko muutoksia esim. pakkausmerkintöihin?
Erityisryhmille kohdennettavien tuotteiden valmistus vaatii erikoisosaamista ja huolellisuutta paitsi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien myös tuoteturvallisuuden suhteen. Toisaalta sama tarkkuus koskee minkä tahansa elintarvikkeen valmistusta.  Kyseessä on tuotteita käyttävien kuluttajien terveys. Virheet tuotteissa voivat aiheuttaa allergikoille jopa hengenvaaran. Toisaalta myös erityisruokavalioita noudattavat toivovat monipuolisia tuotteita ruokavalioonsa. Miten varmistaa tuotteiden turvallinen valmistus, jakelu, käsittely sekä oikeanlainen ja selkokielinen tiedotus?

Päivän aikana käsitellään myös valmistukseen ja omavalvontaan liittyviä haasteita sekä laatujärjestelmien vaatimuksia sekä toisaalta niillä saavutettavia hyötyjä. Gluteeniton ja allergeeniton tunnuksien sisältöä avataan.

Katso tilaisuuden OHJELMA

Seminaarin materiaalit ja esitykset

Esitysmateriaalit, ppt-tiedostot:

Anna Lemström, ERE-lainsäädäntö 

Eeva-Liisa Lehto, Miten valmistaa turvallisia tuotteita

Niki Alanko, Allergiatunnus erityisruokavalioiden ja tuoteturvallisuuden näkökulmasta

Marjo Jokinen, Gluteenittoman tuotteen merkki

Esitykset videoituna:

Anna Lemström, ERE-lainsäädäntö

Eeva-Liisa Lehto, Miten valmistaa turvallisia tuotteita

Niki Alanko, Allergiatunnus erityisruokavalioiden ja tuoteturvallisuuden näkökulmasta

Marjo Jokinen, Gluteenittoman tuotteen merkki

Paneelikeskustelu: Hyviä käytäntöjä – eri yritysten edustajat keskustelevat


Juuli Seppälä

Juulin vahva kokemus elintarvikealan markkinatutkimuksista yli 10 vuoden ajalta tuo kuluttajien ymmärtämiseen ja asiakkaiden tutkimustarpeiden selvittämiseen merkittävää hyötyä. Juulin ehdottomana tavoitteena on, että tuotettu tieto edistää konkreettisesti asiakkaiden liiketoimintaa.
Blogikirjoittaja Juuli Seppälä

Blogikommentti 1 kommentti
Maiju kommentoi (4.10.2016)

Mielenkiintoinen tapahtuma.

Kommentoi




Älä täytä tätä kenttää
Älä täytä tätä kenttää