Tilaisuuden esitysmateriaalit lisätty, katso esitykset/videot!
Ovatko pakkausmerkintöjen säädökset hallussa? Osaatko laatia merkinnät virheettömästi ja oikein? Entä allergeenit – miten niiden hallinta ja merkinnät hoituvat? Tiedätkö mitkä ilmiöt vaikuttavat gluteenittomien tuotteiden leivonnassa?
TAPAHTUMA: ERIHYVÄ Erityisruokavaliot: Tuotekehitys, lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus
Aika: 8.11.2016
Paikka: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio, H-osa, 2.kerros (sisäänkäynti A-osan kautta)
Tässä tilaisuudessa sinulla on oiva tilaisuus päivittää tietosi yllä mainituista aiheista. Järjestämme tämän erityisruokavalioihin liittyvien tuotteiden tuotekehitys-, lainsäädäntö- ja tuoteturvallisuuspäivän yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Päivän ensimmäinen esitys koskee kaikkia pakkausmerkintämääräyksiä yleisesti, joihin liittyviä säädöksiä kerrataan kattavasti. Ohjelmassa myös kiinnostava case Porokylän gluteenittomasta leipomosta.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus erityisruokavaliovalmisteista (121/2010) on kumottu kesän aikana. Erityisryhmille kohdennettavien tuotteiden valmistus vaatii erikoisosaamista ja huolellisuutta paitsi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien myös tuoteturvallisuuden suhteen. Millaisia ovat hyvät tuotekehityksen työkalut? Millaisia raaka-aineita voidaan käyttää? Miten varmistaa tuoteturvallisuus?
Esitysmateriaalit, ppt-tiedostot:
Timo Väänänen, Tuotekehityksen ja laadunhallinnan haasteita gluteenittomassa leipomossa (kts. video)
Eeva-Liisa Häkli, Gluteenittoman leivonnan perusteet
Esitykset videoituna: