Tuotekehitys, lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus seminaari Kuopiossa 8.11.

08.11.2016
Tapahtuma Tuotekehitys, lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus seminaari Kuopiossa 8.11.

Tilaisuuden esitysmateriaalit lisätty, katso esitykset/videot!

Ovatko pakkausmerkintöjen säädökset hallussa? Osaatko laatia merkinnät virheettömästi ja oikein? Entä allergeenit – miten niiden hallinta ja merkinnät hoituvat? Tiedätkö mitkä ilmiöt vaikuttavat gluteenittomien tuotteiden leivonnassa?

TAPAHTUMA: ERIHYVÄ Erityisruokavaliot: Tuotekehitys, lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus 
Aika: 8.11.2016
Paikka: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio, H-osa, 2.kerros (sisäänkäynti A-osan kautta)

Tässä tilaisuudessa sinulla on oiva tilaisuus päivittää tietosi yllä mainituista aiheista. Järjestämme tämän erityisruokavalioihin liittyvien tuotteiden tuotekehitys-, lainsäädäntö- ja tuoteturvallisuuspäivän yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.  Päivän ensimmäinen esitys koskee kaikkia pakkausmerkintämääräyksiä yleisesti, joihin liittyviä säädöksiä kerrataan kattavasti. Ohjelmassa myös kiinnostava case Porokylän gluteenittomasta leipomosta.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus erityisruokavaliovalmisteista (121/2010) on kumottu kesän aikana. Erityisryhmille kohdennettavien tuotteiden valmistus vaatii erikoisosaamista ja huolellisuutta paitsi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien myös tuoteturvallisuuden suhteen. Millaisia ovat hyvät tuotekehityksen työkalut? Millaisia raaka-aineita voidaan käyttää? Miten varmistaa tuoteturvallisuus?

 

OHJELMA PDF MUODOSSA


SEMINAARIN MATERIAALIT JA ESITYKSET


Esitysmateriaalit, ppt-tiedostot:

Elena Syväjärvi, Erityisille ryhmille tarkoitetut elintarvikkeet - uusi lainsäädäntö, Pakkausmerkinnät 

Eeva-Liisa Häkli, Miten valmistaa sopivia ja turvallisia tuotteita erityisruokavalioita noudattaville?, Omavalvonta ja laatujärjestelmät 

Timo Väänänen, Tuotekehityksen ja laadunhallinnan haasteita gluteenittomassa leipomossa (kts. video)

Eeva-Liisa Häkli, Gluteenittoman leivonnan perusteet

Mari Vartiainen, Raaka-ainevalinnat ja reseptiikan suunnittelu erityisille ryhmille suunnatuissa tuotteissa ammattikeittiöissä

Esitykset videoituna:

 

Elena Syväjärvi, Erityisille ryhmille tarkoitetut elintarvikkeet - uusi lainsäädäntö, Pakkausmerkinnät

Eeva-Liisa Häkli, Miten valmistaa sopivia ja turvallisia tuotteita erityisruokavalioita noudattaville?, Omavalvonta ja laatujärjestelmät

Timo Väänänen, Tuotekehityksen ja laadunhallinnan haasteita gluteenittomassa leipomossa

Eeva-Liisa Häkli, Gluteenittoman leivonnan perusteet

Mari Vartiainen, Raaka-ainevalinnat ja reseptiikan suunnittelu erityisille ryhmille suunnatuissa tuotteissa ammattikeittiöissä


Kommentoi




Älä täytä tätä kenttää
Älä täytä tätä kenttää