OSAAMISTA GLUTEENITTOMAAN LEIVONTAAN

30.03.2016
Tapahtuma OSAAMISTA GLUTEENITTOMAAN LEIVONTAAN

ERIHYVÄ-Hankkeen toinen tilaisuus ”Gluteeniton leivonta” järjestettiin 30.3.2016 Seinäjoella, Koulutuskeskus Sedussa. Paikalla oli lähes 80 innokasta gluteenittomasta osaamisesta kiinnostunutta kuulijaa. Päivän ohjelma koostui gluteenittoman leivonnan perusteista, raaka-ainetoimittajien tietoiskuista sekä tuotenäyttelystä ja leivontademoista.

Gluteeniton leivonta vaatii omat niksinsä. Koska vehnää ja muita gluteenia sisältäviä viljoja ei voi käyttää eikä näin ollen taikinaan saada tavanomaista sitkorakennetta, joka muodostaa perustan leivän kuohkealle huokosrakenteelle, on turvauduttava muihin keinoihin. Pääraaka-aineeksi sopivat esim. tattari-, maissi- tai riisijauho, lisäraaka-aineiksi perunahiutale, tärkkelykset ja kuidut sekä rakennetta koossapitämään ja taikinan käsiteltävyyttä helpottamaan erilaiset hydrokolloidit kuten ksantaani, guarkumi tai CMC. Nyt vain leivontapäivän oppeja kokeilemaan ja koeleivontoja toteuttamaan! Lisäapua kehitykseen saat tarvittaessa Foodwestin tuotekehitysammattilaisilta.

Gluteeniton on hyvää ja sopii kaikille – hyödynnä trendi ja ole kehityksen kärjessä!

 

PÄIVÄN ESITYKSET


Eeva-Liisa Lehto, ERIHYVÄ- hanke ja toimintakalenteri

Eeva-Liisa Lehto, Gluteenittoman leivonnan perusteet

Andreas Kimplel, Gluten free mixes

Riitta Salenius-Mela, Gluteenittomat kauratuotteeT

Martin Olsson, Lyckeby Culinar


Anna-Maija Jutila, Rakennetta ja ravitsemusta gluteenittomaan leivontaan


Kari Sillfors, Hapatteet leivonnassa


Annemari Hahto, Paahdetun pellavan edut gluteenittomassa

Heli Nurkkala, Perunatärkkelykset gluteenittomassa leivonnassa.


Kommentoi




Älä täytä tätä kenttää
Älä täytä tätä kenttää