Erikoistuotteiden valmistus ja myynti kasvavat kiihtyvällä vauhdilla. Gluteenittomia, laktoosittomia, lisäaineettomia sekä allergeenittomia ym. erityistuotteita kysytään yhä enemmän. Näistä tuotteista on tullut osa hyvinvointitrendiä, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Kuitenkin monella kuluttajalla on valintojen takana todellinen sairaus ja diagnoosi, jolloin huolellisuus ja tuotteiden puhtaus on oleellisen tärkeää.
TAPAHTUMA: ERIHYVÄ Tutkimus, tuotekehitys ja analytiikka: Ruisleivästäkö gluteenitonta?
Aika: 10.5.2017 klo 11.30
Paikka: Kokouskeskus Mauno, Tykistökatu 6, 20520 Turku
Tässä tilaisuudessa kerrotaan, mitä uutta tutkimustietoa on olemassa tuotekehitykseen ja teknologiaan liittyen. Miten uutta tieto-taitoa voisi soveltaa yhä monipuolisempien tuotteiden kehittämiseen? Onko gluteenin hajottaminen mahdollista niin että se ei enää aiheuttaisi keliakiaa? Uusista tutkimuksista ovat kertomassa Tuula Sontag-Strohm Helsingin yliopistosta ja Jukka-Pekka Suomela Turun yliopistosta.
Esitysmateriaalit, ppt-tiedostot:
Tuula Sontag-Strohm, Ruisleivästäkö gluteenitonta? Kaura ja härkäpapu, "uudet" superfoodit
Jukka-Pekka Suomela, Uutta tutkimustietoa kvinoasta, kaurasta ja lupiinista
Minna Anthoni, Erityisruokavaliot ja lainsäädäntö (ei videoituna)
Analytiikka-työpajat, tuote-esittelyt:
Leena Maanpää-Pohjonen, Eurofins Scientific Finland Oy
Esitysmateriaalit, videot: